HOBİ RESİM KURSU EĞİTİM SÜRECİ

HOBİ RESİM KURSU EĞİTİM SÜRECİ
  • 02 Nisan 2019 / Salı

HOBİ RESİM KURSU EĞİTİM SÜRECİ

                           HOBÄ° RESÄ°M KURSU (SANAT EĞİTÄ°MÄ°-RESÄ°M SANATI ) SÜRECÄ°

Hobi Resim Kursu ( Resim Sanatı ) süreci hakkında bu yazımızda çalışma süreci ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vereceÄŸiz. Fakat öncelikle içimizi acıtan ve ne yazık ki bizimde kullanmak zorunda kaldığımız bu kalıp ifade biçiminden duyduÄŸumuz rahatsızlığı iÅŸimize olan saygımızdan dolayı dile getirmenin daha doÄŸru olacağını düÅŸünüyorum.

Hobi kursu diye tanımlanan atölye çalışması (Sanat EÄŸitimi ) sürecinin adının bu ÅŸekilde ifade edilmesini yukarıda da  dile getirdiÄŸimiz üzere çok doÄŸru bulmuyorum. Çünkü resim yapmak, hayatımızın içinde bulunan güzelliklerin, bize estetik gelenin ve aynı zamanda  yaÅŸadığımız sorunlar ve yanlışlıklara karşı bir duruÅŸ, tavrın ve sorumluluk duygusunun tuvale yansımasıdır dışavurumudur diye düÅŸünüyorum.

Bu noktadan konuya baktığımızda resmin hobisinin olmayacağı bu konuya bu kadar yüzeysel düz bakmanın   yaptığımız iÅŸe ciddi bir saygısızlık olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Çünkü resim yukarıda belirtiÄŸimiz gibi  bir tavrın, duruÅŸ ve sorumluluk duygusunun tuvale yansımasıdır. Belki iyi niyetli bir bakış acısıyla bu tanımlamanın amacının  insanlara resmi sevdirmek için art niyet olmaksızın böyle bir tanımlamaya gidilmesidir, diye düÅŸünmek bizi biraz rahatlatabilir. Tabi ki her resim yapan ya da yüzey boyamak isteyenin sanatçı olma gibi bir iddiası olmayabilir. Ve sadece bir sanatçıyı örnek alabilir ya da içten gelen güdüleri çerçevesinde yüzey boyayabilir, ustaların yürüdüÄŸü yoldan yürümeye gayret edebilir. Fakat bunu sadece bu ÅŸekilde bile düÅŸünsek   yine de doÄŸru bir bakış açısı, ifade ve adlandırma biçimi olmamalı diye düÅŸünüyorum. Peki biz bir  Güzel Sanatlara Hazırlık ya da her hangi bir sınava hazırlanmaksızın alacağımız çizim ve sanat eÄŸitimi sürecinde neler çalışacağız ve bu eÄŸitim sürecinin sac ayakları nelerdir, nasıl temellendirip ilerlemeliyiz? Öncelikle Resim Kursu Resim Atölyemiz, Giotto Akademi Sanat Resim Atölyesinde resim yapmak, çizim eÄŸitimi alma adına gelen hayatın günlük koÅŸuÅŸturmacası içinde boÄŸulduÄŸunu, kendine birazda  olsa zaman ayırmak sanatın ve çizim eÄŸitiminin bize katacağı güzelliklerden yararlanmak ve resmin temel bilgi ve becerilerini kazanıp ortaya çıkaracağınız iÅŸlere baktığınızda mutlu olacağınız, zamanınızı ve hayatınızı anlamlı hale getirdiÄŸiniz,  bir sanat ve çizim eÄŸitimi ortamıdır. Resim atölyemizi diÄŸer atölyelerden ayıran yönümüz güzel zaman geçirirken öÄŸrenen, öÄŸrenirken de eÄŸlenmesini bilen yani resim yaptığı zamanı sadece konuÅŸmak, gülüp eÄŸlenmek olarak algılamayan sanat eÄŸitimi sürecinin sorumluluÄŸunu hisseden ve eÄŸitim sürecini bu sorumlulukla yürüten bir atölyedir.

Atölyemizde alacağınız çizim eÄŸitimi sürecinin ilk aÅŸamasını karakalem eÄŸitimi oluÅŸturmaktadır. Bu eÄŸitim ilerleyen zamanlarda geçeceÄŸiniz;

Yağlıboya

Pastel

 Kuruboya

Suluboya

Çalışmalarıın temelini oluÅŸturmaktadır.

 

Temel karakalem eÄŸitim sürecinde

1-Perspektif EÄŸitimi

2-Temel Formların Düzlemde Kulllanımı

3-Temel Formların Yapılara DönüÅŸmesi ve nasıl dönüÅŸebileceÄŸi

4-Kompozisyon Bilgisi

5-Kompozisyon Kurma Ve Ölçülendirme

6-Kompozisyonun Kağıt Yüzeyine Tasınması ve Ä°nÅŸa süreci

7-Obje ve Formlara Modle Işık-Gölge verilmesi

Gibi süreçleri kapsamaktadır. Daha önce belirtiÄŸimiz gibi bu iÅŸ adına ayırdığınız zamanın hakkını verip eÄŸitim süreci sonunda çizim eÄŸitimi anlamında donanımlı bir bireye dönüÅŸeceksiniz. Bu temel eÄŸitimin devamında kiÅŸinin beklentileri paralelinde portre, figür çalışmaları, kopya, obje çalışmaları yapılmaktadır. Bu sürecin devamında yaÄŸlıboya çalışmalarına geçilmekte ve kiÅŸilerin istek ve beklentileri yönünde ilerlenmektedir. Bu çalışma sürecinde sizleri de Giotto Akademi Sanat Resim Kursumuz ve Resim Atölyemizde görmekten ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyarız.

HOBÄ° RESÄ°M KURSU MALZEME LÄ°STESÄ°

1 Adet 50x70 cm Resim Dosyası (İsteğe bağlı 35x50 cm de olabilir)

1 Adet 50x70 cm Duralit (İsteğe bağlı 35x50 cm de olabilir)

1 Adet Silgi

1 Adet Hamur Silgi

1 Adet Maket Bıçağı

2 Adet Mandal (kıskaç) (orta ve küçük boy olabilir)

1 Top 50x70 cm Resim Kağıdı (100 adet ) (İsteğe bağlı 35x50 cm de olabilir)

2’ÅŸer adet 2B-3B-5B Kalem

1 Adet Sınav Eskiz Kalemi (Yassı Uçlu)

1 Adet Portmin Kalem Faber- Castel (TK 4600)

1 Adet Portmin Kalem Faber-Castel  (TK 9400)

1 Adet  (0,9 /1.0) Faber- Castel Uçlu Kalem (TK FINE VARIO I) (Ä°steÄŸe BaÄŸlı 0,5-0,7 Uçlu Kalemlerde alınabilir)

NOT: Atölye de çalışma sürecinin ilk günlerinde örnek anlatımlar ve buna baÄŸlı tekrarlardan dolayı kağıt sarfiyatı fazla olmaktadır. Bu yüzden ilk günlerde çalışma düzeninizin aksamaması adına dosyanız da 15-20 kağıdın olması gerekmektedir. Çalışma programına baÄŸlı olarak Ä°lerleyen zamanlarda pastel ya da yaÄŸlı boya, fırça vb. gerekli malzemelerin teminin yapılması gerekmektedir.

 

PaylaЕџ :