NATÜRMORT HAZIRLAMA VE ÇİZİM SÜRECİ

NATÜRMORT HAZIRLAMA VE ÇİZİM SÜRECİ
  • 02 Nisan 2019 / Salı

NATÜRMORT HAZIRLAMA VE ÇİZİM SÜRECİ

   NATÜRMORT HAZIRLAMA VE ÇÄ°ZÄ°M SÜRECÄ°

Bu yazımızda

Yetenek Sınavlarına Hazırlık

Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Kursu

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık

Güzel Sanatlara Hazırlık

Güzel Sanatlar Fakülteleri Hazırlık

Güzel Sanatlar Liseleri Hazırlık – Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık

Hobi Resim Kursu

EÄŸitimi sürecinde Resim Kursu eÄŸitimi süreci içerisinde yapacağınız ya da çalışacağınız konu alanlarından biri olan natürmort çalışmalarının nasıl oluÅŸturulduÄŸu ve farklı yapıların bir araya getirilirken nelere dikkat edilmesi gerektiÄŸiyle ilgili bilgileri aktarmaya gayret edeceÄŸiz.

Natürmort kurma ve çizimiyle ilgili olarak süreci  anlatacağımız bu yazımızda.

-Kompozisyon malzemelerini nasıl belirlenmeli

-Kompozisyon kurarken nelere dikkat etmeli

- Kompozisyonda Hangi açılar tercih edilmeli

-Oran ve Orantı ilişkileri nasıl oluşturulmalı

Gibi sorulara cevap vermeye konuyla ilgili genel bilgileri aktarmaya gayret edeceÄŸiz.

Kompozisyon malzemelerini nasıl belirlenmeli

Kompozisyon malzemelerini seçerken resmin üç temel formu olan

-Üçgen

-Kare

-Daire ( silindir )

Formlarını yansıtacak ya da yapıları içinde bu formların toplamını ifade edebilecek materyalleri objeleri tercih edebilir. Ya da natürmortlarımızı oluÅŸtururken Kutu, ÅžiÅŸe, GüÄŸüm, Vazo vb. objeleri seçebiliriz.

Kompozisyon kurarken nelere dikkat etmeli

Natürmort malzemelerini  oluÅŸturacağımız düzleme koyarken ve kompozisyon oluÅŸturma sürecinde parçalarım bir birleriyle olan iliÅŸkisi oluÅŸurken bir düzen içinde olmaları farklı parçaların paralelliklerine dikkat edebilirsiniz. Bu ritmi ve etkili bir kompozisyon oluÅŸturmanızı saÄŸlayacaktır.

 

Kompozisyonda Hangi açılar tercih edilmeli

Kompozisyon kurarken hangi açı ve açılar tercih edilmeli sorusunun cevabı daha çok yapacağınız çalışmalarda çapraz açıları tercih etmeniz yönünde çıkmaktadır. Fakat bu genel bir hüküm özelliÄŸi de taşımamakta kompozisyonun kağıda aktarımı sürecinde farklılık gösterebilmektedir. Etkili bir açıyı kurduÄŸunuz kompozisyonun etrafında farklı açılardan gözlemleyip  deÄŸerlendirerek etkili bulduÄŸunuz kadraja ve kadraj alanına ve yahut kompozisyonun tümünü alabilirsiniz. BelirlediÄŸiniz kompozisyonlarınızı Açık Kompozisyon – Kapalı Kompozisyon Mantığında kağıdınıza aktarabilirsiniz.

Oran ve Orantı ilişkileri nasıl oluşturulmalı

Oran ve Orantı iliÅŸkisini sorgulayacak olursak, bu baÄŸlamda çizeceÄŸimiz objeden  birinin yükseklik yada geniÅŸliÄŸini alarak bunu bir birim olarak kabul edip, diÄŸer parçalar ve ya oluÅŸturduÄŸumuz kompozisyonun alt alanından  en üst alana kadar ve kompozisyonun sağından –soluna yada solundan –sağına kadar olan alanın kaç birimden oluÅŸtuÄŸunu aldığımız birimin diÄŸer parçalarla olan yükseklik ve geniÅŸlik iliÅŸkisini  genel anlamda ise kompozisyonun yükseklik ve geniÅŸlik iliÅŸkisini saptayıp bunu kağıda aktarma sürecimize oran – orantı yerleÅŸtirme diyebiliriz.

Muhakkak ki daha saÄŸlıklı, detaylı bilgi ve uygulama ortamına sahip olma adına Resim Kursu Bursa dendiÄŸinde akıllara gelen ilk Resim Atölyesi olan atölyemiz Giotto Akademi Sanat Resim Kursunda alacağınız eÄŸitim daha faydalı ve doÄŸru olacaktır.

 

PaylaЕџ :