YETENEK SINAVLARINA NASIL? HAZIRLANMALIYIM?

YETENEK SINAVLARINA NASIL? HAZIRLANMALIYIM?
  • 02 Nisan 2019 / Salı

YETENEK SINAVLARINA NASIL? HAZIRLANMALIYIM?

   YETENEK SINAVLARINA NASIL? HAZIRLANMALIYIM?

Yetenek sınavları Güzel Sanatlar Liselerini, EÄŸitim Fakülteleri Resim –Ä°ÅŸ ÖÄŸretmenliÄŸi  bölümünü ve Güzel sanatlar Fakültelerini ve Güzel sanatlar Fakülteleri bünyesinde  bulunan

  • Resim Bölümü
  • Heykel Bölümü
  • Grafik Tasarım Bölümü
  • Çizgi Film (Animasyon )Bölümü
  • Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü
  • Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü
  • Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü
  • Baskı Sanatları Bölümü
  • Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü

Bölümlere öÄŸrenci almak amacıyla  okulların bünyesinde belirledikleri, tarihler arasında yapılan sınavlardır. Güzel sanatlar Fakültelerin de açılan sınavlarda üç farklı bölüm tercih edilebilir. Farklı günler ya da farklı saatler için de yapılan bu sınavlara sınavların öncesin de acılan baÅŸvuru sürecini gerçekleÅŸtirmiÅŸ, belirlenen T.Y.T taban puanı geçen, üniversitelerin belirledikleri baÅŸvuru biçimine baÄŸlı olarak internet yoluyla ya da ÅŸahsen baÅŸvurusunu yapmış olan her öÄŸrenci girebilir.

Ülkemizde sanat eÄŸitimi her bireyin alması gereken bir  eÄŸitim olsa da, muhakkak ki bunu bir meslek alanı olarak seçen bireylerin, çoÄŸunluÄŸu bu yeteneÄŸe sahip kiÅŸilerin tercih ettiÄŸi bir Resim Kursu eÄŸitim ortamı olmaktadır. Fakat su unutulmamalıdır ki belli bir yetenek düzeyine sahip olsanız da profesyonel bir eÄŸitim ve eÄŸitmenden alacağınız yardım kiÅŸinin daha doÄŸru ve hızlı geliÅŸmesine, geliÅŸebilmesine doÄŸru bilgilerin  ışığında kendini donatmasına ve bunun neticesinde gireceÄŸi Güzel Sanatlar Fakülteleri,  EÄŸitim Fakültesi Resim–Ä°ÅŸ ÖÄŸretmenliÄŸi Bölümü ve Güzel Sanatlar Liseleri sınavlarında baÅŸarıya ulaÅŸmasını saÄŸlayacaktır. Åžu unutulmamalıdır ki  insan hayatın da en deÄŸerli ÅŸey zamandır. Alacağınız yanlış eÄŸitim ve yönlendirme eÄŸitim baÅŸarıya  ulaÅŸamamanız noktasın da son derece önemlidir. Ne yazık ki karşılaşılan bir baÅŸarısızlıktan sonra Resim Kursu ve Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık için bize baÅŸvuran velilerden en fazla  duyduÄŸumuz cümle’’ yanlış eÄŸitim ve yönlendirmenin kurbanı olduk hocam ‘’sözüdür. Bizim bugüne Güzel Sanatlara Hazırlık noktasında deÄŸin elde ettiÄŸimiz tecrübe, birikim, doÄŸru öÄŸretim yollarıyla her öÄŸrencinin baÅŸarılı olabileceÄŸi gerçeÄŸidir. Bu noktada Resim Kursu Bursa ve Güzel Sanatlara Hazırlık dendiÄŸinde akıllara ilk gelen Resim Atölyesi GÄ°OTTO AKADEMÄ° SANAT ‘’Resim Atölyesi, Bursa resim kursu, Resim kursu bursa’’ Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu olarak bizi tercih eden tüm öÄŸrencilerimizin Türkiye’nin en iyi okullarını dereceyle kazanmalarına olanak saÄŸladık. Yetenek Sınavlarına Nasıl Hazırlanmalıyım? Sorusuna dönecek olursak. Bu sınavlar da öÄŸrencilerden beklenen bir hazır bulunuÅŸluk düzeyi söz konusudur.

Bunu ÅŸu ÅŸekilde açabiliriz;

Oran –Orantı

Kompozisyon

Perspektif Bilgisi

Düzleme Parçaları DoÄŸru YerleÅŸtirme

Özgünlük

Gibi sıralayabiliriz. Yapılan bu sınavlarda ÖÄŸrencilerden beklenen bu hazır bulunuÅŸluk  düzeyine uygun iÅŸler çıkarmalarıdır. Ve açılan bu sınavların da amacı bu hazır bulunuÅŸluk düzeyini ölçmek ve yapılan deÄŸerlendirmeye baÄŸlı olarak öÄŸrenciler arasında bir sıralama oluÅŸturarak tercih edilecek öÄŸrencileri belirlemektir.

 

Bu sınavlarda ağırlıklı olarak;

Model

Ä°mgesel çalışmalar (Bellek çalışmaları ) Figür ağırlıklı

Natürmort

Elle iliÅŸkilendirme

Kopya Çalışması (Nadiren de olsa )

Sınavlar genellikle iki aÅŸamadan oluÅŸmaktadır. Fakat üç aÅŸamadan oluÅŸtuÄŸu da görülmektedir ya da üçüncü aÅŸama mülakat olabilir, mülakat sınavında  sınava hazırlık ve eÄŸitim süreci boyunca yapılan

Model

Ä°mgesel çalışmalar (Bellek çalışmaları ) Figür ve Mekan ağırlıklı

Natürmort

Elle iliÅŸkilendirme

Kopya Çalışması

Detay Obje etütlerinin deÄŸerlendirilmesi ve ya sanatla ilgili sorular oluÅŸturmaktadır. Bu baÄŸlamda genel hatlarıyla sanat tarihi bilgisine de sahip olmak yapılan bu mülakatlar da  baÅŸarıya ulaÅŸmakta önemlidir. Bu anlamda sitemiz içinde bulunan blok sayfamızda Sanat Tarihiyle ilgili yazıları da bu anlamda oluÅŸturduk. Konumuza dönecek olursak, Resim bölümü sınavlarında ağırlıklı olarak figür ve figüre baÄŸlı, figürlü kompozisyonlar, figür mekan iliÅŸkisi, figür obje iliÅŸkisi ya da objelerin bir birleriyle olan iliÅŸkileri sorulmaktadır. Bu baÄŸlamda figürün çevresi de dikkatli bir ÅŸekilde gözlemlenmeli, bakmadan da bu alanlar kağıt yüzeyine doÄŸru aktarılabilmeli  bu düzeye bireyin  ulaşılmış olması gerekmektedir. Bu noktada yapılması gereken figür çizimi ve canlı model, canlı modelden nü çalışmalar yapmalarıdır. Bu aynı zaman da bellekten yapacakları figürlerinde çizim kalitesi ve düzeyini etkileyeceÄŸi gibi kumaÅŸ kıvrım ve yapılarının tanınmasına vesile olacaktır. Bu anlamda Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Resim Kursu Resim Atölyesi olarak akıllara gelen atölyemiz Giotto Akademi Sanat Resim Kursumuzda alacağınız akademik eÄŸitim ve profesyonel destek Güzel Sanatlara Hazırlık ve Yetenek Sınavlarına Hazırlık anlamında yardımcı olacak ve istediÄŸiniz bölüm ve bölümleri kazanmanızı saÄŸlayacaktır.

 

PaylaЕџ :