GRAFİK BÖLÜMÜNE HAZIRLIK SÜRECİ

GRAFİK BÖLÜMÜNE HAZIRLIK SÜRECİ
  • 24 Mart 2019 / Pazar

GRAFİK BÖLÜMÜNE HAZIRLIK SÜRECİ

                                                            

                                   GRAFÄ°K BÖLÜMÜNE HAZIRLIK SÜRECÄ°

Öncelikle Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümü sınavları ve Güzel Sanatlar Fakülteleri Grafik Bölümüne Hazırlık sürecinde çalışmamız gereken konu ve konu alanlarına deÄŸinelim.

Bu konu alanları;

Ä°llüstrasyon çalışmaları yapmak

Yazı karakterlerine hakim olmak

AfiÅŸ ve bu yönde yapılmış çalışma ve tasarımları incelemek

Grafik bölümüne Hazırlık sürecini bilinçli bir yaklaşımla geçirmemizi ve hazırlanmamızı saÄŸlayacaktır. Grafik bölümü sınavları her üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesine göre farklılık gösterse de genellikle bu sınavlar iki aÅŸamadan oluÅŸmaktadır. Yine daha önceki yazılarımızda belirtiÄŸimiz üzere her üniversitenin sınav süresi ve sınavlarda kullandıkları kağıt ebatları farklıdır. Yalnız Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen yetenek sınavlarında aÅŸama sayısı üç tür. Üçüncü aÅŸamanın dosya deÄŸerlendirme olduÄŸu ve bu mülakat aÅŸamasında yaptığınız çalışmaların dışında sanat tarihine yönelik ve sizi tanımaya yönelik sorular sorulduÄŸu bununda puan hesaplanmasında önemli bir bölüm olduÄŸu unutulmamalıdır.

Bu aÅŸamalar Marmara Üniversitesi  G . S . F ÅŸu ÅŸekildedir:

1-Aşama : Eleme Sınavı

2-AÅŸama : Bölüm Sınavı

3-AÅŸama : Dosya DeÄŸerlendirme – Mülakat

Olmak üzere üç aÅŸamadan oluÅŸmaktadır. Yapılan bu sınavlarda öÄŸrencilerden belirlenen zaman sınırları çerçevesinde iÅŸlerini çıkarmaları beklenmektedir. Sorulabilecek konu alanları ise ÅŸu ÅŸekildedir.

Çıkabilecek konu alanları;

1-Bellek ( Ä°mgesel bir konu )

2-Natürmort

3- Yarı Bellek

4-Kuruboya-Suluboya Çalışmalar

Yapılan bu sınavlarda iki bellek sorusu istenebilir gibi bir tanımlamaya gitmek doÄŸru olmayacaktır. Sınava hazırlık sürecinizde karşınıza çıkabilecek her ÅŸeye hazırlıklı olmak en doÄŸru olandır. Marmara Üniversitesi G.S.F Hazırlık sürecinizde  dosya deÄŸerlendirmeye dönük çalışmalarda  ağırlıklı olarak 35 x 50 ebadını kullanmanız önemlidir. Bu noktada Resim Kursu ve atölye çalışma Grafik bölümüne Hazırlık sürecinizde ağırlık vermeniz gereken obje çalışmaları ve bu objelerin üzerlerindeki yazı karakterleriyle birlikte bunu kağıt yüzeyine aktarmanız, bölüm sınavlarının birinci eleme aÅŸamasının bellek sınavı olduÄŸu unutulmamalı bu anlamda Resim Kursu sürecinde canlı model çalışmaları üzerine gitmeniz ve bu sayede portre, beden yapısı, el, ayak gibi beden parçalarını ve yapısını tanımanıza  ve yaptığınız model çalışmalarla kumaÅŸ kıvrım ve yapılarını tanıma ve hakim olmanızı saÄŸlayacaktır. Bunun yanında figür ve mekan iliÅŸkisi de gözden kaçırılmaması gereken bir noktadır. Ve bu iliÅŸki çalışma kâğıdımız da kesin bir doÄŸrulukla var olmalıdır. Bellek çalışmalarımızda belirlediÄŸimiz imgesel konu kapsamında oluÅŸturacağınız afiÅŸ ve bu afiÅŸlerdeki yazı karakterleri de önemli bir konudur. Bu baÄŸlamda çalışmalarımızı üç boyutlu bir etkiyle kagıda aktarmak ve bu beceriyi kazanmış olmak ve Yetenek Sınavlarına Hazırlık süreci içerisinde konuları süreli çalışmanız sınavlarda baÅŸarılı olmanızı saÄŸlayacaktır. Yukarıda belirtiÄŸimiz çalışma alanları üzerine yapacağınız sık etütler önemli bir pekiÅŸtireç olacaktır. Bu disiplin çerçevesinde çalışmak kaçınılmaz olarak baÅŸarılı olmanızı saÄŸlayacaktır. Fakat ÅŸu unutulmamalıdır bu süreci hızlandırma ve baÅŸarı oranınızı artırma adına Resim Kursu Bursa dendiÄŸinde akılllara gelen ilk Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Resim Kursu, Güzel Sanatlara Hazırlık, Resim atölyesi olan Giotto Akademi Sanat Resim Kursumuzdan alacağınız eÄŸitim ve profesyönel destekle bu bölüm ve bölümleri rahatlıkla kazanmanızı saÄŸlayacaktır.

 

Karakalem Portre 

Model Çalışmaları

Natürmort Çalışmaları

Kısa Etütler ( BelleÄŸe yönelik tanıma çalışması faklı duruÅŸ ve hareketler  )

Kopya ve Detay Kopya Çalışmaları

Grafik Bölümüne yönelik yazı karakter çalışmaları

Ä°ç Mekan ve Dış Mekan Etütleri ( Ä°ç Mimarlık bölümüne yönelik )

Tek Obje Çalışmaları ( Endüstri ürünleri bölümüne yönelik )

Bellek imgesel Çalışmalar ( Her bölüm için ayrı konu )

 

GRAFÄ°K BÖLÜMÜ Ä°Åž Ä°MKAN VE ALANLARI

1-Grafik tasarımcısı olarak kendi işinizi kurabilirsiniz

2-Grafik tasarın ajanslarında çalışabilirsiniz

3-Formasyon eÄŸitimi almanız durumunda milli eÄŸitime baÄŸlı ve ya özel okullarda Grafik öÄŸretmeni olarak çalışabilir

4-Üniversitelerde eÄŸitiminizi sürdürmeniz halinde akademisyen olabilirsiniz

5-Dijital uygulamalar ve Web tasarımcı olabilirsiniz

Umarım Giotto Akademi Sanat Resim Atölyesi olarak verdiÄŸimiz bilgiler size faydalı olur ve birazda olsa yolunuza ışık tutar aydınlatır. Giotto Akademi Sanat Resim Kursu ve Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Atölyesi olarak Güzel Sanatlar ve EÄŸitim Fakülteleri Resim- Ä°ÅŸ ÖÄŸretmenliÄŸi Bölümüne Hazırlık Sürecinizde  BaÅŸarılar Dileriz.

 

PaylaЕџ :