RESÄ°M KURSU BURSA VE BURSA RESÄ°M KURSU GÃœZEL SANATLARA HAZIRLIK VE GÃœZEL SANATLAR LÄ°SELERÄ°NE HAZIRLIK RESÄ°M KURSUNA VE HOBÄ° RESÄ°M KURSUNA KÄ°MLER KATILABÄ°LÄ°R?

RESÄ°M KURSU BURSA VE BURSA RESÄ°M KURSU GÃœZEL SANATLARA HAZIRLIK VE GÃœZEL SANATLAR LÄ°SELERÄ°NE HAZIRLIK RESÄ°M KURSUNA VE HOBÄ° RESÄ°M KURSUNA KÄ°MLER KATILABÄ°LÄ°R?
  • 09 Temmuz 2022 / Cumartesi

RESÄ°M KURSU BURSA VE BURSA RESÄ°M KURSU GÃœZEL SANATLARA HAZIRLIK VE GÃœZEL SANATLAR LÄ°SELERÄ°NE HAZIRLIK RESÄ°M KURSUNA VE HOBÄ° RESÄ°M KURSUNA KÄ°MLER KATILABÄ°LÄ°R?

Resim Kursu Bursa ve Bursa Resim Kursu Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Resim Kursu ve Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Resim Kursu , Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Resim Kursu EÄŸitimi ve Hobi Resim Kursu eÄŸitimini dileyen herkes katılabilir. Yalnız Resim Kursu eÄŸitimi noktasında, Resim Kursu eÄŸitimine baÅŸlama yaşı alt sınırı 12 yaÅŸ ve üzeridir. Bu yaÅŸ grubunun altındaki öÄŸrenciler

Çocuk Resim Kursu kapsamında eÄŸitim almaktadır.

Hobi Resim Kursuna kimler katılabilir?

  • Güzel Sanatlar Fakültelerine ve Güzel Sanatlar Liselerine hazırlanmak isteyen bireyler.
  • Resim yeteneÄŸi olup bu yeteneÄŸi geliÅŸtirmek isteyenler.
  • Resme ilgisi ve merakı olan bireyler.
  • Sınırlı yeteneÄŸe sahip olup bu yeteneÄŸi geliÅŸtirmek isteyen bireyler.
  • YeteneÄŸi olmadığı halde mesleki açıdan çizim yapması gereken bireyler.
  • Çizim becerilerini geliÅŸtirmek ve o beceriyi kazanmak adına Resim Kursu eÄŸitimi alabilirler.

Ve ÅŸu unutulmamalıdır ki her form ve yapıyı çizmenin bir yolu ve tekniÄŸi bulunmaktadır. Resim kursu çalışmalarına katıldığınızda bir plan doÄŸrultusunda çalışacaksınız. Bu planlamanın sıralaması ise ÅŸu ÅŸekildedir;

Perspektif bilgisi
Natürmort çalışmalar
Kopya çalışmalar
Renkli çalışmalar
Ä°ç mekan çalışmaları
Dış mekan çalışmaları
Figürlü kompozisyonlar (bellek çalışmaları)

Olarak tanımlayabiliriz. Yazımızın devamında bu konu alanlarından genel hatlarıyla biraz bahsedelim ve biraz genel bilgi verelim.
Perspektif: Perspektif konusu genel olarak çok önemsenmeyen bir konu alanı olsa da ya da olarak görülse de perspektif yukarıda belirttiÄŸimiz konu alanlarının önemli bir kısmında karşımıza çıkmaktadır. Perspektif çalışmalarında ana mesele yapıların bizden uzaklaÅŸtıkça oluÅŸturduÄŸu daralma yapısı ve etkisini tanımlama ve bulunduÄŸu alandan, göz hizası ve üst alanına kadar olan boÅŸlukta, düzlemde her noktada nasıl göründüÄŸü ve bu görünümün farklı yapı ve formlarda nasıl karşılık, hayat bulduÄŸudur. Bu noktada imgesel çalışmalardaki konu alanlarından ikisi olan mutfak ve kitaplık çalışmalarını örnek verebiliriz. Bu yüzden yazılarımızda perspektifin öneminden ve diÄŸer konu alanlarındaki karşılığından bahsetmekteyiz. Bir diÄŸer konu alanı da natürmort çalışmalar ve bu çalışma içindeki obje ve formlarda karşılık bulmasıdır. Bu yüzden resim kursu eÄŸitimi sürecinde  ve güzel sanatlar fakültelerine hazırlık resim kursu eÄŸitimi sürecinde perspektif bilgisi ve bunun kavranması son derece önemlidir.
Natürmort:  Natürmort çalışmalar ise kompozisyon bilginizin yani kurgu ve var olan kurgunun doÄŸru algılama becerimizi (ki bunlara yön ve derinlik algılama becerimiz de dahildir) artırdığı bilinmektedir. Aslında natürmort çalışmaların bellek algımızın da temelini oluÅŸturduÄŸu bilinmelidir.
Kopya çalışmalar: Kopya çalışmalar ise çalışma eÄŸitim sürecinin önemli unsurlarından biridir. Kopya çalışmalar ve detay çalışmalar model çalışmaları öncesinde gerekli yapıyı tanıma ve oluÅŸturma becerisini kazanmamızı ve model çalışmalarında bu deneyim neticesinde saÄŸlıklı ve doÄŸru çalışmalar oluÅŸturmamızı saÄŸlamaktadır.

Renkli Çalışmalar: Renkli çalışmalar ağırlıklı olarak dosya iÅŸi diye tanımladığımız dosya deÄŸerlendirmeye yönelik çalışmaları içermektedir. Dosya çalışmaları, öÄŸrencilerin girmek istedikleri bölümlere yönelik ve bununla birlikte atölye eÄŸitim süreci içinde yaptıkları çalışmaları kapsamaktadır. ÖrneÄŸin bir öÄŸrenci moda bölümüne hazırlandıysa dosya iÅŸleri yalnızca modaya yönelik çalışmaları deÄŸil; figür, model, el, ayak, gövde, bacak gibi çalışmaları da içermelidir.

Figürlü Kompozisyonlar: Figürlü kompozisyonlar ise sınavlarda karşımıza çıkacak konu alanlarından en önemlisidir diyebiliriz. Figürlü kompozisyonlar yalnızca figürü deÄŸil, içerisinde obje ve mekanı da barındırmaktadır. Figürlü kompozisyonlarda mekanlar ise iç mekan ve dış mekan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden konu alanları baÄŸlamında mekan çalışmalarına yönelik etütler büyük önem taşımaktadır.

PaylaЕџ :