RESİM KURSU BURSA VE BURSA RESİM KURSU SÜRECİNDE RESİM KURSU EĞİTİMİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

RESİM KURSU BURSA VE BURSA RESİM KURSU SÜRECİNDE RESİM KURSU EĞİTİMİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?
  • 27 Haziran 2022 / Pazartesi

RESİM KURSU BURSA VE BURSA RESİM KURSU SÜRECİNDE RESİM KURSU EĞİTİMİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Resim kursunun avantajları ister kiÅŸisel geliÅŸim açısından olsun, ister mesleki geliÅŸim açısından olsun resim kursu eÄŸitimi son derece önemlidir. Resim kursu eÄŸitimi özellikle özel yetenek sınavına ve özel yetenek sınavlarına girmek isteyen her yaÅŸtan birey için çok önemlidir.

Resim Kursu EÄŸitimi Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık ve Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık EÄŸitimi, EÄŸitim Fakülteleri Resim – Ä°ÅŸ ÖÄŸretmenliÄŸine Hazırlık eÄŸitimi kapsamında;

  • Perspektif çalışmalarında
  • Natürmort çalışmalarında
  • Model çalışmalarında
  • Ä°mgesel “bellek” çalışmalarında

Kompozisyon ya da belleÄŸe yönelik konuyu doÄŸru ve eksiksiz kağıt yüzeyine aktarma becerisini saÄŸlayacaktır.

Resim kursu eÄŸitimine hobi amaçlı katılınılması durumunda güzel karakalem ve yaÄŸlı boya resimler yapabilir ve bunları sevdikleriniz ve çevrenizle paylaÅŸabilir ya da hediye edebilir ve mutlu olabilirsiniz. Bununla birlikte resim kursu eÄŸitiminin bireyleri sosyalleÅŸtirdiÄŸi ve etkin bireylere dönüÅŸtürdüÄŸü de unutulmamalıdır. Yazımıza resim kursu eÄŸitiminin güzel sanatlar fakülteleri yetenek sınavına güzel sanatlar liseleri yetenek sınavına hazırlık ve eÄŸitim fakülteleri resim-iÅŸ öÄŸretmenliÄŸi yetenek sınavı üzerinde etkisinde yazımıza devam edelim. Resim kursunun temel amacı öÄŸrenciyi temelden alarak, son konu alanına kadar doÄŸru bilgi ile gerekli ve yeterli çizim becerisini saÄŸlamaktır. Bu süreç zor ve meÅŸakatli bir süreçtir. Bu süreç içerisinde öÄŸretmen ya da öÄŸretmen ile öÄŸrencinin aynı hedefe yönelmesi son derece önemlidir. Bununla birlikte öÄŸrencinin de bu süreç içerisinde gerekli çabayı göstermesi de çok önemlidir. Resim kursu eÄŸitiminin bir diÄŸer katkısı da öÄŸrencinin konuyu verilirken en kısa zaman içinde doÄŸru ve etkili bir biçimde kağıda aktarmasını saÄŸlamaktır. Bu sınavlarda öÄŸrencinin öne çıkmasını saÄŸlayacaktır.

Resim kursu eÄŸitim sürecinin temel basamakları ise ÅŸu ÅŸekildedir;
Perspektif
Kutu ve obje çizimleri
Figür çalışmaları
Portre çalışmaları
Dış mekan çalışmaları
Ä°ç mekan çalışmaları
Ä°mgesel
Bellek çalışmaları

Güzel sanatlar fakültelerine hazırlık resim kursu, hazırlık eÄŸitimi sürecinin genel hatlarını oluÅŸturmaktadır. Resim kursu eÄŸitimi bu yüzden yalnızca gördüÄŸünü çizebilme becerisine sahip olmak deÄŸil bellekten de çizim yapabilme becerisine sahip olmayı gerektirmektedir.

 Bu anlamda yapılan;
Güzel sanatlar fakülteleri sınavı
Güzel sanatlar liseleri sınavı
Resim-iÅŸ öÄŸretmenleri
sınavlarındaki bellek ‘’imgesel’’ çalışmalarda ve elle iliÅŸkilendirmeye yönelik sınav sorularında bunu görmekteyiz. Bu yüzden resim kursu güzel sanatlara hazırlık eÄŸitimleri süreci içinde yapılan kopya, detay çalışmalar bunlar; el, kol, portre, bacak, ayak çalışmaları bu soru alanına yönelik çalışmalardır. Bu anlamda resim kursu eÄŸitimi sürecinde yukarıda ifade ettiÄŸimiz konu alanları çalışma programının ya da resim kursu hazırlık eÄŸitiminin temelini oluÅŸturmaktadır. Bu konu alanları noktasındaki farkındalık ve hazırlık ise sınavlarda muhakkak ki avantaj saÄŸlayacaktır.

PaylaЕџ :