YETENEK SINAVLARINDA RESİM KURSU EĞİTİMİNİN ETKİSİ NELERDİR?

YETENEK SINAVLARINDA RESİM KURSU EĞİTİMİNİN ETKİSİ NELERDİR?
  • 10 Haziran 2022 / Cuma

YETENEK SINAVLARINDA RESİM KURSU EĞİTİMİNİN ETKİSİ NELERDİR?

Yetenek sınavlarında ve güzel sanatlara hazırlık resim kursu eÄŸitimi sürecinde, resim kursu eÄŸitiminin etkisi yadsınamaz bir gerçektir, resim kursu bursa ve bursa resim kursu eÄŸitimi öÄŸrencilerin eÄŸitim sürecini temelden alan ve sınavlarda karşılarına çıkacak konu alanlarının tümüne hazırlayan ve bu hazırlık süreci içerisinde gerekli konu alanları ışığında;

  • Perspektif
  • Obje
  • Natürmort
  • Kopya
  • Model
  • Bellek “imgesel”
  • Elle iliÅŸkilendirme
  • Dosya çalışmaları

Kapsamında hazırlık çalışmalarının yapıldığı bir eÄŸitim sürecidir. Bu anlamda yetenek sınavına girmeyi düÅŸündüÄŸünüz andan itibaren resim kursu eÄŸitimi alma fikriniz olmalıdır. Resim kursları verdiÄŸi eÄŸitimle güzel sanatlar fakülteleri, eÄŸitim fakülteleri, resim-iÅŸ öÄŸretmenliÄŸi, güzel sanatlar liseleri yetenek sınavlarında baÅŸarılı olmanızı saÄŸlayacak bilgi ve beceriyi kazanmanızı saÄŸlayacaktır. Bununla birlikte eÄŸitmeninde profesyonel ve tecrübeli olması öÄŸrenciyi eÄŸitim ve bölümler noktasında doÄŸru yönlendirmesi de son derece önemlidir.

Yetenek sınavlarına hazırlık resim kursunun etkisi yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Yetenek sınavına hazırlık resim kursu eÄŸitimini nereden aldığınız ve eÄŸitmenin etkisi kadar, doÄŸru zamanda eÄŸitimi almaya baÅŸlamanız da güzel sanatlara hazırlık resim kursu sürecini ve baÅŸarı ÅŸansınızı etkileyen bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. DoÄŸru zaman genel olarak atölyelerin eÄŸitim dönemi eylül ayı gibi olsa da yetenek sınavlarına yalnızca bir yıllık bir eÄŸitimle girmeniz pek doÄŸru deÄŸildir. Günümüzde gençlerin animasyon, moda, grafik tasarım, sahne dekorları gibi bölümlere olan talepleri ve bu bölümlerde genç nüfusa paralel bir kontenjan artışının olmayışı bu bölümleri tercih eden öÄŸrencileri zorlu bir yarışın içine sokmaktadır. Bu baÄŸlamda resim kursu eÄŸitimi almak gerekli mi sorusunu alınması gereken eÄŸitimin süresini bile artığını görmekteyiz. Bu durum yalnızca güzel sanatlar fakültelerine hazırlık resim kursu sürecinde deÄŸil, güzel sanatlar liseleri ve zeki müren güzel sanatlar lisesi hazırlık resim kursu eÄŸitim süreci için de geçerlidir. Bu baÄŸlamda hazırlık eÄŸitimine ne kadar erken baÅŸlanırsa, baÅŸarı ÅŸansınızın o kadar artacağını unutmamak gerekir. Bu durumu ÅŸöyle açıklayabiliriz; örneÄŸin on yıl önce 7-8 aylık bir eÄŸitim sizin güzel sanatlar lisesine ve güzel sanatlar fakültelerine girip kazanmanız için yeterli iken, ÅŸu an öÄŸrenci ve velilerin bilgilenmesi ve bölümlerde gerekli kontenjan artışının olmamasından dolayı hazırlık süreci 2-3 yıla yayılmaktadır bunda öÄŸrencilerin hafta içi okullarının  olması da bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anlamda resim kursunun yetenek sınavlarına etkisinin olup olmadığı veya bu etkilerin ne olduÄŸu eÄŸitim almayan ne yazık ki yetenekli bir öÄŸrencinin bu sınavlarda baÅŸarılı olma ÅŸansı yok denecek kadar azdır. Uzun soluklu ve doÄŸru çalışma programı ile ise baÅŸarısız olma ÅŸansınız çok azdır. BaÅŸarısız olmuÅŸsanız ise bu durum sınav stresi veya heyecan ve o gün rahatsızlanmanız olarak karşımıza çıkar. Sınav heyecanı göz ardı edilen bir konu olsa da dikkat edilmesi gereken bir husustur. Bu durum ne yazık ki eÄŸiticinin ve öÄŸrencinin bir veya iki yıllık emeÄŸinin boÅŸa gitmesine vesile olabilir. Bu noktada aldığınız eÄŸitime güvenip, elinizden gelenin en iyisini yapıp sınavdan çıkmak doÄŸru olandır.

PaylaЕџ :